Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

TO ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ... ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ «εγκληματική συμμορία»!!!





Το 1991 τάγμα εφόδου της ΝΔ στην Πάτρα με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Καλαμπόκα δολοφονούν τον καθηγητή μαθηματικών Νίκο Τεμπονέρα με τις ευλογίες του τότε πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και του Νο2 της κυβέρνησης, υπουργού Εξωτερικών, αλλά έχοντα λόγο επί παντός επιστητού σε ότι αφορά την λειτουργία της κυβέρνησης, του Α.Σαμαρά.

Ο φόνος έγινε όταν οργανωμένες ομάδες εφόδου των ΟΝΝΕΔιτών εφόρμησαν με λοστούς, ρόπαλα και αλυσίδες στο υπό κατάληψη σχολείο (3ο Λύκειο) και έσπειραν τον τρόμο και τον θάνατο ανάμεσα σε γονείς & μαθητές.
Η ομάδα εφόδου του Ι.Καλαμπόκα εξαφανίζεται ανενόχλητη αφού η αστυνομία κάνει την εμφάνισή της, όταν τα επεισόδια έχουν τελειώσει.

Οι αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ως φυσικούς αυτουργούς τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Καλαμπόκα, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Α. Μαραγκό και τον σύντροφό τους Σ. Σπίνο.

Τις επόμενες ημέρες ακολουθεί ένα πραγματικό χάος, με διαδηλώσεις στην Αθήνα, την Πάτρα, εμπρησμούς κτιρίων κλπ.
Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που ήταν η αφορμή των καταλήψεων, το πήρε πίσω ο νέος υπουργός Παιδείας ο Γ. Σουφλιάς και ενώ είχε παραιτηθεί ο Β.Κοντογιαννόπουλος από υπουργός Παιδείας υπό το βάρος του εγκλήματος.

Τα επόμενο χρόνια, όταν η υπόθεση είχε καταλαγιάσει, ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ και αναδείχθηκε στέλεχος των κυβερνήσεων Σημίτη.

Αυτό ήταν ένα πραγματικό πολιτικό έγκλημα, όπου οργανωμένες ομάδες εφόδου επιτέθηκαν σε συγκεκριμένα προκαθορισμένα σημεία, υποκαθιστώντας τις νόμιμες αρχές.

Τότε κανείς δεν ζήτησε να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα της ΝΔ, ούτε να χαρακτηριστεί «εγκληματική συμμορία».Ο συγκατηγορούμενος του Ι.Καλαμπόκα για τη δολοφονία, ο Α. Μαραγκός, απαλλάχτηκε με βούλευμα, ενώ ο Ι. Καλαμπόκας καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης - ποινή που σύντομα μειώθηκε και στις 2 Φεβρουαρίου 1998 αφέθηκε ελεύθερος λόγω «καλής συμπεριφοράς» ! 

Ως συνηγόρους υπεράσπισής του είχε τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο του κόμματος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη (καθηγητή Ποινικού Δικαίου, γνωστού από τη δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά όπου συμμετείχε σαν δημόσιος κατήγορος) και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ)

Σήμερα ζει και εργάζεται στο Βόλο ως υπεύθυνος παραρτήματος της Εθνικής Τράπεζας και εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στη ΝΔ...!!!

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ακοματιστος Ελληνας πατριωτης Χριστιανος Ορθόδοξος