Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Το να φέρει την γαλανόλευκη σε παρελάσεις ο Άριστος, είναι απόδοση τιμής προς την σημαία κ όχι προς τον σημαιοφόρο





ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου , 2ου , 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 


Αγαπητοί γονείς  ΠΡΟΣ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΝ. 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της διπλής εορτής της 25ης Μαρτίου (Ευαγγελισμού και εθνικής Παλιγγενεσίας ) θα θέλαμε μέσα από αυτό το κείμενο να εκφράσουμε τις θέσεις και τους προβληματισμούς μας σαν γονείς κατ’ αρχήν και εν συνεχεία σαν Έλληνες . 

Ένα μεγάλο κατά την κρίση μας ζήτημα , έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό στα σχολεία της χώρας μας όσον αφορά την κλήρωση του σημαιοφόρου με κατάργηση της αριστείας που μέχρι σήμερα όριζε αυτόν που θα είχε την ύψιστη τιμή να κρατήσει περήφανα τη Σημαία μας κατά την διάρκεια της παρέλασης .

 Η Σημαία ενός λαού δεν αποτελεί βραβείο , είναι σύμβολο ιερό , δεν είναι ένα πανί με χρώματα.
 Η Σημαία ενός λαού είναι το σύμβολο της εθνικής του ταυτότητας. Αποτελεί το κοινό σημείο, την κοινή αναφορά ενός συνόλου ανθρώπων, οργανωμένο σε μια κρατική οντότητα. Η έννοια της Σημαίας είναι συνδεδεμένη με την οργάνωση του κράτους. Είναι το σύμβολο που μέσα από τις παραστάσεις - τα σύμβολα και χρώματά της - κωδικοποιεί την ιστορία και το γίγνεσθαι ενός λαού, συμπυκνώνει τους αγώνες και σηματοδοτεί την παρουσία του στον ανθρώπινο πολιτισμό.
Η Ελληνική Σημαία , η Σημαία μας , συμβολίζει την ίδια πατρίδα μας , περικλείει τη θρησκευτική μας πίστη και τα οράματά του λαού μας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιδέα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας , που με αίμα αποκτήθηκαν. Η Σημαία μας , το ιερότερο σύμβολο του Έθνους , περικλείει στις πτυχές της τις θυσίες και τις μαρτυρίες της ελληνικής ψυχής , εκφράζει την εθνική μας ενότητα , ενσαρκώνει τα οράματα του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία. 

Μπορεί κανείς να ξεχάσει τον γενναίο σημαιοφόρο , που σκοτώθηκε από εχθρικά πυρά τη στιγμή που έστηνε την Ελληνική Σημαία στην κορυφή του Μπιζανίου το 1912;
Στη μάχη σκοτώθηκαν 10 στρατιώτες , για να μην πέσει η Σημαία στα χέρια του εχθρού. Ο Λοχίας , που είχε απομείνει , όρμησε στο ύψωμα  , αγκάλιασε την Σημαία , κατρακύλησε αιμόφυρτος στην πλαγιά και φτάνοντας στον Διοικητή του, στάθηκε όρθιος χαιρέτησε κι ανάφερε: «Κύριε διοικητά , έχω την τιμή να σας παραδώσω την Σημαία». Κι έπεσε νεκρός.

Αναλογιζόμενοι ότι η Ελληνική Σημαία πρωτοεμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1807 και καθιερώθηκε τον Ιανουάριο του 1822 από την Α΄ Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου , αντιλαμβανόμαστε ότι η βαμμένη με αίμα ηρώων και τιμημένη με τις ζωές χιλιάδων πολεμιστών σημαία της ΕΛΛΑΔΑΣ αποτελεί μια από τις παλαιότερες ιστορικά Σημαίες της σύγχρονης εποχής.
Γι’ αυτό και της αξίζει , ιδιαίτερα από μας τους Έλληνες , ο απόλυτος σεβασμός ως  απότιση του ελάχιστου φόρου τιμής προς την ιστορική διαδρομή της.
Είναι η ίδια που σηκώθηκε στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821 , η ίδια που έγραψε το ΕΠΟΣ του 40 και η ίδια με την οποία ο Ελληνικός Λαός αγωνίζεται σήμερα για την ΔΙΑΣΩΣΗ της χώρας μας. Σε όλους τους αγώνες του Έθνους οι Έλληνες πολέμησαν και υπερασπίστηκαν με την ζωή τους το Ιερό αυτό σύμβολο. 

Για τους λόγους αυτούς μέχρι σήμερα το Σχολείο εμπιστευόταν τη Σημαία μας σε Ελληνόπουλα   που τα χαρακτήριζε άριστη διαγωγή και υψηλή επίδοση,  όχι σαν προσωπικό βραβείο αλλά σαν κριτήριο τιμής προς τη Σημαία και όχι προς το μαθητή .
Το γεγονός ότι το ιερό αυτό σύμβολο μπαίνει σε κληρωτίδα , γίνεται τυχερό παιχνίδι και υποβιβάζεται προσβλητικά , και μάλιστα σε τόσο δύσκολους καιρούς για την χώρα μας , το γεγονός ότι στην κλήρωση έχουν το δικαίωμα μαθητές αλλοδαποί ή αλλόθρησκοι να στεφθούν σημαιοφόροι χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης απέναντι σε σύμβολο ξένο προς αυτούς , εμάς μας βρίσκει άκρως αντίθετους !

Δεν τρέφουμε καμιά απολύτως απέχθεια ή έχθρα προς τους αλλοδαπούς , έχουν τον απόλυτο σεβασμό μας , ως αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μας , έχουν την στήριξη  μας , βρίσκουν στη χώρα μας φιλοξενία με σεβασμό προς όλα τα δικαιώματά τους σε υγεία , παιδεία , εργασία και κοινωνική αλληλεγγύη στα οποία και συμφωνούμε και συμβάλλουμε ουσιαστικά και ως άτομα , αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να υψώσουν ως σημαιοφόροι το ιερότερο λάβαρο του έθνους μας στις εθνικές εορτές με τις οποίες αποτίουμε φόρο μνήμης και τιμής σε αυτούς που πολέμησαν για να μας κρατήσουν ενωμένους σαν Έθνος ! Η Σημαία μας φέρει τον σταυρό της Ορθοδοξίας , πώς μπορεί και τι νόημα έχει να τη σηκώσει κάποιος αλλόθρησκος ; Πώς μπορεί να εισέλθει στην εκκλησιά αυτός που δεν πιστεύει στο Ευαγγέλιο την ημέρα του Ευαγγελισμού και να αποδώσει τιμές ; Μπορεί να μιλάει την γλώσσα μας , μπορεί να ζει στην χώρα μας , μπορεί να γεννήθηκε εδώ , αλλά δεν έχει την Ελληνική ψυχή. Γιατί είναι φυσικό κάθε άνθρωπος να θεωρεί ιερή τη δική του πατρίδα.  

 Σήμερα που η  Ελλάδα βρίσκεται σε ασφυκτικό απειλητικό κλοιό από τους γείτονες με μέτωπα ανοικτά , Σκοπιανό , Αλβανικό , Αιγαίο , Θράκη , εκχωρούμε καθημερινά και από κάτι , αφήνουμε να καταπατείται η γη που μας παρέδωσαν , καταστρέφουμε  τη γλώσσα που μας έμαθαν , κάνουμε έκπτωση στη συνείδηση τα πιστεύω μας , αφήνουμε να πλήττεται η θρησκεία μας. Αφήνουμε  να χαθούν  με ασυγχώρητη ανοχή όλα αυτά για τα οποία πολεμήσαμε χρόνια ολόκληρα , δεχόμαστε με σκυμμένο το κεφάλι όλα όσα μας επιβάλλουν , αρχής γενομένης από την παιδεία και την ιστορία μας. Λαός χωρίς ιστορία είναι λαός χωρίς μέλλον, που βαδίζει μοιραία στον αφανισμό! Τα παιδιά μας δεν γνωρίζουν τι εορτάζουν στις εθνικές επετείους και «χαζογελάνε» στις παρελάσεις . Παρέλαση σημαίνει απόδοση τιμής στους ήρωες ! την παρακολουθώ ή συμμετέχω με ευπρέπεια, με κόσμια εμφάνιση, όχι παιζογαλώντας για επίδειξη ή φλυαρώντας ή με οποιονδήποτε τρόπο προκαλώντας αρνητικά σχόλια που αμαυρώνουν την ημέρα, αλλά τιμώντας με τον προσήκοντα σεβασμό την πατρίδα και τους ήρωές μας.  

Πολλοί θα μας κρίνουν , θα μας στολίσουν με τις συνήθεις απαξιωτικές λέξεις , φασίστες , εθνικιστές , ρατσιστές , εθνικόφρονες κ.τ.λ. αλλά θα τους απαντήσουμε μόνο πως απλά είμαστε Έλληνες . Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό . Πως μεγαλώσαμε  και γαλουχηθήκαμε με τις αξίες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ οικογένειας , της Ορθοδοξίας , των ηθών και των εθίμων του τόπου μας , πως σηκωνόμαστε σε στάση προσοχής στο άκουσμα του Εθνικού μας ύμνου , πως μάθαμε να σεβόμαστε τους προγόνους μας , πως παρακολουθούμε ευλαβικά την τέλεση του τρισάγιου στην μνήμη των  και απαιτούμε τον απόλυτο σεβασμό όλων των παρευρισκόμενων , πως τους ανάβουμε τα καντήλια στα ιερά μνήματα και τους ευχαριστούμε για αυτά που μας παρέδωσαν και υποσχόμαστε να μεταλαμπαδεύσουμε τα ίδια και στα παιδιά μας . Και θέλουμε να μπορούμε να πεθάνουμε ΕΛΛΗΝΕΣ !
 
Πέρα από κάθε πολιτική , κόμματα και χρώματα , ενωμένοι για το κοινό καλό ,
σας καλούμε όλους να σταθούμε απέναντι στις προωθούμενες αλλαγές που προοδευτικά ξεθωριάζουν μέσα στις αθώες ψυχούλες των παιδιών μας την τιμή στην πατρίδα και τις Ελληνικές αξίες μας . Σας καλούμε να επιμείνουμε μαζικά και δραστικά για τη διατήρηση στη διδασκαλία των παιδιών μας των οσίων και ιερών μας ! που γαλούχησαν τις γενιές των Ελλήνων ως τα σήμερα και δίδαξαν στην ανθρωπότητα πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες . Γιατί οι Έλληνες δεν διστάζουν να τα βάλουν με θεριά . Και νικούν με όπλα την πίστη μας και την αγάπη προς την πατρίδα . Σας καλούμε να αγωνιστούμε και να κερδίσουμε το δικαίωμα να παραμείνουμε ΕΛΛΗΝΕΣ ! Πείτε ΟΧΙ σε λοταρίες και κληρώσεις ! Πείτε ΝΑΙ σε χέρια Ελλήνων η Σημαία !

Είναι ωραίο να νιώθεις πως μπορείς με κάποιον τρόπο να τιμήσεις τους προγόνους σου!».

(Του Σπύρου Γεωργίου) 

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ακοματιστος Ελληνας πατριωτης Χριστιανος Ορθόδοξος